Prvo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bologni

Prvo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bologni

Razvojni center Srca Slovenije se je 30. in 31. maja 2023, kot partner projekta MICROFUTURE, udeležil prvega srečanja partnerjev in konference v Italiji. Podjetniški projekt naslavlja ranljive ciljne skupine, kot so mladi, ženske, brezposelni posamezniki, invalidi in starejši, ki imajo odlične poslovne ideje, ki pa jih sami težje uresničijo zaradi pomanjkanja sredstev. Skozi projekt bodo pridobili znanje s področja mikro-financiranja, kar jim bo omogočilo lažji zagon ali širitev podjetja.

Dvodnevni dogodek je potekal v palači Palazzo Malvezzi, na sedežu Metropolitanskega mesta Bologna. Predstavljen je bil plan projektnih aktivnosti, predvsem kako bomo partnerji izmenjevali svoje izkušnje in dobre prakse s področja mikro-financiranja. Glavni cilj projekta je izboljšati politike mikrofinanciranja v Italiji, Sloveniji, na Švedskem, Franciji, Španiji in Romuniji. Poudarjen je bil pomen uporabe orodij, ki so namenjena ranljivim posameznikom in podjetjem ter izvajanju politik na lokalni ravni ter vplivanja na širši evropski kontekst prek sodelovanja z javnimi lokalnimi organizacijami. Fundacija Yunus iz Italije bo s svojim strokovnim znanjem pomembno prispevala k projektnim rezultatom in nudila podporo pri razvoju ostalim partnerjem projekta.

Vsak partner je predstavil nacionalno/regionalno analizo mikro-financiranja in dobre prakse. Da bi opredelili skupne izzive in potrebe na področju razvoja mikro-financiranja smo skupaj s partnerji skozi delavnico delili svoje izkušnje ter pridobili koristne in uporabne informacije iz drugih območij Evrope.  Razvojni center Srca Slovenije je tudi vodja komunikacije za celotno partnerstvo.

Drugi dan je bil namenjen konferenci, kjer je bila predstavljena Evropska mreža mikro-financiranja,  primeri dobrih praks v Franciji, Angliji in Italiji, izpostavljeni so bili izzivi mikro-finančnega sektorja ter podobni projekti.

V kolikor želite več informacij o projektu nas lahko kontaktirate na anita.molka@razvoj.si ali pokličite na 01 8962 710. Spremljajte nas preko spletne strani projekta in na FB strani.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings