OŽIVLJAMO TURIZEM

OŽIVLJAMO TURIZEM

V mesecu juniju je v Opatiji potekal dvodnevni sestanek med partnerji iz 6-ih evropskih držav, ki sodelujejo na projektu s področja turizma HyPro4ST. Srečanja se je udeležil tudi Razvojni Center Srca Slovenije, ter ostala slovenska partnerja, in sicer Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in podjetje TUVA. 

Namen projekta je predvsem oživitev turizma, katerega je v zadnjih dveh letih doletela ena izmed hujših kriz na globalni ravni (Covid-19). Omenjena kriza je močno vplivala na izobraževalni in zaposlitveni sektor v turizmu ter pustila kar nekaj negativnih pečatov, ki pa niso nepopravljivi. Skupaj s partnerji smo spoznali pomembnost prepoznavanja kriz in pripravljenosti turističnega kadra na tovrstne izzive in tveganja. Na drugi strani pa smo bili priča tudi množični izgubi dragocene delovne sile in potencialnih mladih, ki bi se morebiti odločili za izobraževanje s področja turizma.

Dosedanje opravljene raziskave, ki smo jih izvedli partnerji znotraj vsake od sodelujočih držav EU, pričajo o nujnosti spremembe izobraževalnega sistema, na primer pomoči družinskim, malim in srednjim podjetjem pri dostopanju do nujno potrebnih novih znanj, spodbujanja mladih, da se ponovno odločijo za izobraževanje in zaposlitev v turističnem sektorju, ter splošni potrebi po zagotavljanju večje varnosti za lokalno prebivalstvo, turiste in naravni ekosistem. Vse to so  cilji projekta HyPro4ST »Inovacije trajnostnega turizma s hibridnim projektnim vodenjem«, ki jih želimo doseči tudi v Sloveniji.

V Opatiji smo predstavili stanje turizma v Sloveniji, ki smo ga prepoznali v sodelovanju s slovenskimi podjetji, državnimi organizacijami, ter posamezniki s področja turizma. Seznanjeni smo bili z dobrimi praksami drugih držav, ki nam bodo v navdih, da jih vpeljemo tudi v naše okolje.

Naš glavni namen je zagotoviti učinkovit, časovno sprejemljiv in uporaben izobraževalni program za nov profil »hibridnega projektnega vodenja« s področja turizma, ki bo kos vsem sedanjim izzivom. V Srcu Slovenije si že leta prizadevamo za razvoj bolj trajnostnega in digitaliziranega turističnega sektorja, kar dokazuje tudi dejstvo, da je bila Slovenija razglašena za prvo zeleno državo. Verjamemo, da bomo s pripravo certificiranja za omenjeni profil pomembno vplivali na razvoj našega širšega lokalnega okolja.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings