Prvo srečanje projektnih partnerjev projekta FLOWER na Nizozemskem

Prvo srečanje projektnih partnerjev projekta FLOWER na Nizozemskem

Gouden Dagen kot vodilni partner in organizacija IVN sta 8. in 9. maja 2023 v Amsterdamu gostila prvi sestanek konzorcija projekta Flower. Pri projektu sodelujejo še CEOMA (Španija), Anziani e non solo (Italija), Razvojni center Srca Slovenije in Spominčiča – Alzheimer Slovenija. Cilj projekta je izboljšati dobro počutje, zdravje in socialno vključenost starejših s pomočjo aktivnosti v naravi, prve aktivnosti pa se že izvajajo v vsaki partnerski državi.

S krepitvijo z naravo povezanih kompetenc starejših ter njihovih družin in prijateljev (neformalnih oskrbovalcev) si partnerji projekta prizadevamo starejšim omogočiti znanje, spretnosti in dejavnosti  v naravi, ki bodo v njihovo življenje vnesle veselje in pozitivne izkušnje.

Cilj prvega projektnega srečanja je bil predstaviti in razpravljati o vsem, kar smo na projektu izvedli do sedaj. Partnerji so predstavili izbrane dobre prakse o aktivnostih v naravi namenjenih starejšim ter dobre prakse pridobivanja z naravo povezanih kompetenc. Predstavljene so bile različne pobude, kot so meditacija, vadba v naravi, vrtičkarstvo, sprehajalne poti in trim steze, delavnice o zeliščarstvu in aromaterapiji, medgeneracijske aktivnosti, ki se izvajajo na prostem, ter kulturni in okoljevarstveni sprehodi.

Pred poletjem bomo skupaj s partnerji pripravili prvo nacionalno poročilo o najboljših dobrih praksah, septembra pa bo vsaka partnerska organizacija izvedla tri fokusne skupine s starejšimi in njihovimi neformalnimi oskrbovalci. Na teh srečanjih bomo izmenjali izbrane dobre prakse in izvedli bolj poglobljeno razpravo. Cilj projekta Flower je pripraviti nabor spletnih učnih gradiv z video in avdio posnetki ter drugimi orodji (delovni zvezki, kartice, igre itd.), ki bodo zasnovani posebej za starejše. Za več informacij in možnost sodelovanja spremljajte objave na naši spletni strani in socialnih omrežjih ali pa nam pišite na anita.molka@razvoj.si.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings