Trije mednarodni uvodni dogodki napovedujejo aktivno dogajanje v Srcu Slovenije

Trije mednarodni uvodni dogodki napovedujejo aktivno dogajanje v Srcu Slovenije

Sledimo naši viziji, saj želimo še aktivneje pristopiti k spodbujanju razvoja zelenega podjetništva in trajnostnega turizma v Sloveniji ter se zavzemati za kakovostnejše življenje starejših, tudi na področju oskrbe starejših na domu. Tako ni naključje, da smo se z mednarodnimi parterji, v okviru treh Erasmus + projektov, zavezali k jasnim ciljem za digitalno in zeleno transformacijo ter za odločno soočanje z demografskimi in podnebnimi spremembami.

12. januarja 2022 smo se udeležili uvodnega srečanja projekta Young GREENtrepreneurs za inovativne pristope in promocijo zelenega podjetništva med mladimi. S projektom bomo mlade opolnomočili z inovativnimi digitalnimi orodji za razvoj novih veščin, kompetenc in praktičnega znanja s področja zelenega podjetništva. Z izobraževalnimi vsebinami bomo mlade podjetnike in nadobudne bodoče podjetnike usmerjali k razvoju »zelenih produktov«. Mladi med 15 in 29 letom starosti se bodo prav tako lahko udeležili izobraževanja o »zelenem podjetništvu«, ki naslavlja vse najpomembnejše tematike naše prihodnosti: zdravje, varovanje voda, čista energija, trajnostni razvoj, itd.

19. januarja 2022 smo organizirali prvo srečanje partnerjev projekta Digital generations, ki ga vodimo, v projekt pa smo kot partnerja vključili tudi Občino Kamnik. Med prvimi aktivnostmi smo skupaj s partnerji začeli z raziskavo vplivov izolacije na starejše ljudi ter o komunikacijskih in ustvarjalnih potrebah starejših. Uvodni koraki se bodo nadaljevali v smeri identifikacije digitalnih veščin starejših. Omenjeno je usmerjeno v končni cilj projekta, v razvoj orodij za spodbujanje digitalne ustvarjalnosti starejših. Mladi od 18 do 30 let se bodo usposobili za delo s starejšimi in jim individualno pomagali pri izboljšanju ustvarjalnosti, izražanja ter komuniciranja preko digitalnih orodij.

Zadnji izmed treh pa je bil uvodni dogodek na projektu RE-CONNECT, ki je potekal 26. januarja 2022. S projektom RE-CONNECT želimo pospešiti razvoj kompetenc turističnega osebja na odmaknjenih turističnih destinacijah z izvajanjem bolj zelenega in digitalnega razvojnega pristopa. V začetni fazi projekta bo razvito digitalno središče namenjeno lokalnemu turističnemu osebju, da v skupni mreži delijo svoje izkušnje, izzive in najboljše delovne prakse. S širokim naborom izobraževanj za turistične gostitelje, izvajalce, ponudnike in njihove podporne organizacije bo projekt spodbujal gospodarski potencial na podeželskih območjih, spodbudil razvoj konkurenčnega turizma ter povečal digitalne in trajnostne kompetence turističnega kadra na podeželju.

O vseh nadaljnjih rezultatih in priložnostih tudi za vaše sodelovanje vas bomo obveščali v lokalnih časopisih ter preko digitalnih omrežij. Zagotovo se srečamo na številnih dogodkih tudi v vašem kraju.

Razvojni center Srca Slovenije je v projektu zadolžen za komunikacijo in diseminacijo projektnih rezultatov, prav tako pa bo aktivno sodeloval pri uresničitvi in implementaciji vseh ostaih delovnih paketov in projektnih rezultatov.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings