Za nami še eno uspešno srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji

Za nami še eno uspešno srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji

V petek, 10. 5. 2024, smo, skupaj z obema Občinama, OOZ Litija in RRA Zasavje organizirali že 3. srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji. Srečanje, ki smo ga podnaslovili »Raznolikost poti do poslovnega uspeha«, so uvodoma pospremili oba župana ter predsednik Območne Obrtno-podjetniške zbornice Litija.

Po uvodni dobrodošlici smo imeli priložnost podrobneje spoznati tudi nekaj izjemnih lokalnih podjetniških zgodb. Predstavila so se tri povsem različna podjetja iz našega okolja, tri različne poslovne poti z drugačnimi izzivi in načrti za prihodnost.

G. Janez MLAKAR, je direktor podjetja BGA SI, trgovina in storitve, d.o.o. iz Kresnic je leta 2018 slovenskemu trgu ponudil revolucionarno organsko mineralno gnojilo za trajnostno vrtnarjenje, kmetijstvo in gozdarstvo, ki ne samo da, preizkušeno!, deluje, ampak v naš prostor prinaša tudi zagovorništvo okoljske varnosti, kar je prava usmeritev za danes in jutri. To so prepoznali tudi nekateri večji akterji kot do Vinakoper, Klet Brda, Arboretum Volčji potok, Cubo Golf in drugi. Kljub trenutni majhnosti podjetja, so načrti veliki in gredo v smeri investicije v proizvodnji center gnojila BGA za centralno Evropo.

Kovinsko predelovalno podjetje Herz, d.o.o. iz Šmartna pri Litiji je z 267 zaposlenimi v letu 2022 ustvaril več kot 56 mio EUR prihodkov, skoraj 13 mio EUR dodane vrednosti in nekaj manj kot 16 mio EUR dobička. Po finančnih kazalcih gre za najuspešnejše podjetje v lokalnem okolju in eno uspešnejših tudi v širšem prostoru. Dejavnosti, inovacije, rezultate in razvojne izzive podjetja je udeležencem predstavil vodja tehnologije, g. Janez SAVŠEK.

Iz produktnega nas je k storitvenemu sektorju inspirativno popeljala ga. Lilijana MANDELJ, samostojna podjetnica in direktorica podjetja HRM rešitve d.o.o., ki podjetjem pomaga pri razvoju osebnega in zaposlitvenega potenciala. Gospodarstvo v dobri kadrovski kondiciji je namreč eden pomembnejših členov pri podjetniškem teku na dolge proge.

V drugem delu smo najprej prisluhnili aktualnim temam s področja družbene odgovornosti in trajnosti ter se osredotočili predvsem na novosti pri nefinančnem poročanju podjetij (EU Direktiva CSRD, ESRS standardi za trajnostno poročanje, GRI in drugi poročevalski okvirji in zakonodaja). Udeležence je povabila tudi k uporabi izobraževalnih gradiv z velikim poudarkom na trajnosti, ki bodo na voljo v okviru evropskega projekta Hypro4ST. Predavanje je izvedla ga. Martina DRAKULIĆ, certificirana strateginja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetij pri podjetju TÜV Avstria servis, preizkušanje, certificiranje, kontroliranje, d.o.o..

Dogodek se je nadaljeval s predstavitvijo aktualnih povratnih in nepovratnih sredstev v letu 2024, ki so jih predstavili:

Dogodek, ki ga je povezovala domačinka, ga. Helena LOVŠE, AHA Media, se je zaključil z neformalnimi pogovori ob pogostitvi, ki so jo letos pripravile šmarske Mesnine Bajec. Tudi letos je bil namen dogodka dosežen; medsebojno spoznavanje in spletanje poslovnih vezi v želji, da se te prepletejo še tesneje in ustvarijo temelje za nove razvojno-poslovne ideje ter pridobivanje novih znanj in informacij o vsebinskih in finančnih priložnostih.  

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings