Ekipa Rudnika Sitarjevec Litija zablestela na Festivalu stekla in kulinarike v Zasavju

Ekipa Rudnika Sitarjevec Litija zablestela na Festivalu stekla in kulinarike v Zasavju

Ekipa Rudnika Sitarjevec Litija se je izkazala kot nepremagljiva na letošnjem Festivalu stekla in zasavske kulinarike, kjer smo se z nasprotniki pomerili v kar dveh kategorijah. Festival, ki je namenjen spodbujanju turizma in oživitvi zasavske regije, je združil številne ljubitelje kulinarike in tradicionalnih jedi ter pritegnil pozornost tako obiskovalcev kot strokovne komisije.

V prvi kategoriji, imenovani GLASOVANJE za Zlati Kuolm 2023, je Rudnik Sitarjevec Litija osvojil prestižno prvo mesto. Zasloveli smo kot naj turistična atrakcija v Zasavju, kar je zagotovo razveseljujoč dosežek za našo celotno ekipo. Ta zmaga je potrditev naših prizadevanj za spodbujanje turizma ter razmišljanje o potencialih, ki jih ponuja naša regija.

To pa ni bila naša edina zmaga. S konkurenco smo pometli tudi v tekmovanju v pripravi Funšterca, tradicionalne zasavske rudarske jedi. Dogodek je bil zasnovan kot druženje in sproščeno tekmovanje med ekipami, večinoma društvi, s ciljem spodbujanja inovativnosti v pripravi tradicionalnih jedi. Zmagovalne ekipe so določili tako strokovnjaki kot obiskovalci, kar je pripomoglo k še večji interakciji med ekipami in občinstvom.

Vrhunski kuharski šefi so ocenili, da je ekipa “Sitarjevški funšterc” pripravila “tnrbulši” funšterc na letošnjem tekmovanju. Ta dosežek je dodatna potrditev naši ekipi, ki se je trudila ohraniti avtentičnost zasavske kulinarike, hkrati pa jo predstaviti v sveži in inovativni luči.

Na oba dosežka smo izjemno ponosni in nestrpno pričakujemo naslednje leto, ko se bomo ponovno podali v boj za 1. mesto. Do takrat pa vas toplo vabimo, da obiščete naj turistično atrakcijo v Zasavju – Rudnik Sitarjevec Litija. Tu boste lahko prav tako okušali tradicionalno rudarsko kulinariko, in če gre verjeti mnenju občinstva in komisije, smo v tem pravi eksperti.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings