Skupaj s turističnimi ponudniki Srca Slovenije na mednarodnemu usposabljanju projekta RE-CONNECT v Litvi

Skupaj s turističnimi ponudniki Srca Slovenije na mednarodnemu usposabljanju projekta RE-CONNECT v Litvi

V začetku septembra se je Razvojni center Srca Slovenije skupaj z dvema turističnima ponudnikoma iz Kamnika in s predstavnico Občine Litija udeležil mednarodnega usposabljanju projekta RE-CONNECT v Litvi. Štiridnevno usposabljanje je bilo polno zanimivih izkušenj in pridobljenega znanja.

Ena od ključnih tem, ki so jih udeleženci spoznali, je bil koncept krožnega gospodarstva. Naučili so se, kako ta koncept lahko uspešno apliciramo na področje turizma, tako da se  spodbuja ohranjanje naravnih in kulturnih virov, obenem pa se ponuja edinstvena in trajnostna turistična doživetja.

Trening je ponudil tudi priložnost za pridobivanje praktičnih znanj in orodij za razvoj trajnostnih turističnih ponudb. Udeleženci so se preko različnih teoretičnih in praktičnih vaj naučili veščin, kot so recikliranje, ponovna uporaba in podaljšanje življenjske dobe izdelkov ter razvoj izdelkov kot storitev. Te spretnosti so ključne za ustvarjanje trajnostnih turističnih produktov.

Poleg tega je bil poudarek tudi na trajnostni mobilnosti, trajnostnem bivanju in storitvah ter digitalnih rešitvah za krožni turizem. Udeleženci so preučili, kako lahko trajnostne prakse vključijo v vsakdanje operacije in izboljšajo uporabniške izkušnje turistov.

Najbolj interaktivni del treninga je bil posvečen razvoju inovativnih trajnostnih turističnih storitev. Udeleženci so bili spodbujeni k razmišljanju izven ustaljenih okvirov ter so imeli priložnost razviti nove in privlačne turistične produkte.

Vrhunec treninga je bila predstavitev dobrih praks na področju razvoja skupnostnega turizma na odmaknjenih turističnih destinacijah. Udeleženci so imeli priložnost spoznati uspešne primere, kjer lokalne skupnosti soustvarjajo trajnostno turistično izkušnjo.

Na usposabljanju je bilo udeležencem predstavljeno Turistično sodelovalno središče, ki je bilo razvito v okviru projekta RE-CONNECT. Središče ponuja številne koristne funkcije, vključno z izmenjavo idej, forumom o krožnem turizmu, ocenjevanje trajnostnih turističnih ponudb, orodji za skupinsko delo na daljavo, družbenim omrežjem, banko znanja in dobrih praks iz celotne Evrope, gradivi za usposabljanje o krožnem turizmu ter vodnikom za soustvarjanje idej in turističnih projektov. Središče je brezplačno dostopno in namenjeno vsem, ki soustvarjate turizem.

Celoten trening je bil priložnost za izmenjavo znanja, idej in izkušenj ter za povezovanje med udeleženci. Prepričani smo, da bodo pridobljene veščine in znanje prispevale k razvoju trajnostnega turizma v naši regiji in širše.

Za prijavo v RE-CONNECT digitalno središče obiščite: https://reconnecthub.eu/register/.   

Za več informacij o projektu RE-CONNECT in njegovih ciljih obiščite: http://reconnecthub.eu/sl/.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings