KUPUJMO LOKALNO: Prihaja sezona piknikov!

KUPUJMO LOKALNO: Prihaja sezona piknikov!

Pričeli so se topli pomladanski dnevi, ki kar vabijo k druženju in novi piknik sezoni. Da bi bili vaši pikniki kar najbolj uspešni in da bi se lahko na njih popolnoma sprostili, pa vam ponujamo nekaj predlogov za nakup. Izberite lokalne sestavine, jedi bodo tako bolj okusne, prijatelji in družina pa zadovoljni. Izberite izdelke s certifikatom kakovosti Srca Slovenije!

V primeru, da se boste lotili pripravljanja jedi na žaru, izberite oglje z Oglarske domačije Brinovec.

Na Dolah pri Litiji oglje nastaja iz slovenskega lesa na tradicionalen način. Da gre za odlično kakovost potrdijo vsi, ki so oglje že preizkusili.

Na klasičnem pikniku je nepogrešljivo meso, pravzaprav se pogosto nahaja prav v središču pozornosti. Če hočemo izbrati dobro, izberimo meso Mesnin Bajec iz Šmartnega pri Litiji, ki ponujajo  tudi cateringe. Odlične mesnine lahko nakupite tudi pri Franciju Levičnik, s. p. v Moravčah, kjer prehaja hišno znanje o predelavi mesnin iz roda v rod. Svinjsko, goveje in divjačinsko meso, ki ga odkupujejo od slovenskih proizvajalcev, predelujejo v sveže in suhe mesnine po starih družinskih recepturah. 

Ni nujno, da se na piknikih vrti vse le okolimesa. Ljubitelji domače zelenjave lahko izberite med prvimi spomladanskimi pridelki, kot so šparglji, mlada čebula, por, solata, korenje, krompirček.

Obiščite kmetijo Ekološko kmetijo Pr’ Rakari v Šmartnem pri Litiji, kjer v objemu narave ohranjajo ljubezen do zemlje in znanje, kako iz nje pridelati najboljše.


Če želite goste navdušiti z lokalnim pivom, so prava izbira piva iz kamniške Pivovarne Maister, kjer varijo žlahtne okuse z unikatnimi aromami. Postrežete lahko tudi z brezalkoholnim sivkinim sirupom kmetije Škunder s Slivne, ki postaja prepoznavna po ponudbi visoko kakovostnih butičnih hišnih izdelkov iz pire, aronije in sivke.

Na pikniku pa se vedno prileže tudi nekaj sladkega. Slaščičarna Detelca v Moravčah, ki je znana po odličnem hišnem finem pecivu, piškotih, tortah, rezinah in monoporcijskih sladicah, vas gotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Da bo vse skupaj lično, pogrnite mizo z ročno sešitim nadprtom iz Šivalnice pri Karmenhrano pa postrezite na unikatni leseni deski ali v lesenih skledah Vesne in Danijela Povše z Dol pri Litiji. Če vam je bolj všeč keramika, lahko poiščete kaj lepega pri lončarki Katarini Spruk iz Volčjega potoka.

Privoščite sebi in svojim bližnjim le najboljše in izbirajte med številnimi prehranskimi in rokodelskimi izdelki iz Srca Slovenije!

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings