V Kamniku uspešno izpeljali delavnice iz zelenega podjetništva za nadobudne mlade

V Kamniku uspešno izpeljali delavnice iz zelenega podjetništva za nadobudne mlade

Maja smo pod okriljem projekta Young GREENtrepreneurs organizirali 5-dnevno mednarodno podjetniško delavnico za mlade, ki se je odvijala v prostorih Zadruge KikŠtarter v Kamniku. Na projektu so sodelovali mladi iz Slovenije, Madžarske, Španije, Severne Makedonije in Irske.

Na delavnico smo povabili mlade do 29 let iz občin Srca Slovenije. Barbara Hauptman iz Šmartna pri Litiji in Klemen Runtas iz Dola pri Ljubljani sta uspešno dokončala 5-dnevno izobraževanje in pridobila certifikat iz zelenega podjetništva.

Izobraževanje je temeljilo na razvoju zelenih podjetniških idej, ki so prijazna do narave in človeka. Udeleženci so spoznali številna nova orodja, ki so ključna za uspešno vodenje podjetja, pri tem pa razvijali povsem lastno podjetniško idejo.

Udeleženca iz Srca Slovenije sta razvila in predstavila poslovno idejo turistične nastanitve z imenom »Ecoheart Serenity Park«, v kateri najdemo številne zanimive aktivnosti, ki so stran od interneta, računalnikov, telefonov in drugih motečih dejavnikov, ki krajšajo sprostitev, vključujejo pa skrb za domače živali, kmetovanje, odprto ognjišče, gledališke igre in podobno. Zeleno poslovni idejo bo predlagatelj dalje nadgrajeval v Madridu oktobra, in sicer z definicijo razvojnih ciklov podjetja in produkta, pripravo prodajne in marketinške strategije, utemeljitvijo pravnih ozadij, identifikacijo možnih finančnih sredstev za izvedbo in podobnim.

Mladi so bili nad izobraževanjem navdušeni; poleg dragocenih znanj so utrjevali tudi znanje angleškega jezika, izmenjavali dobre ideje in ustvarili nove prijateljske vezi preko meja držav.

S krepitvijo kompetenc mladih s področja zelenega podjetništva si partnerji na projektu prizadevamo k večji trajnostni, tudi pri poslovnih odločitvah. Verjamemo namreč, da s prenosom znanja in ozaveščanjem lahko izboljšamo kakovost življenja prihodnjih generacij.  

Ob tej priložnosti Vas vabimo, da se registrirate in se nam pridružite na naši spletni platformi, ki je namenjena tako izobraževanju o zelenem podjetništvu kot tudi razvoju zelenih podjetniških idej: https://www.youngreenhub.eu/register/.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail jasna.presecki@razvoj.si ali pa nas spremljate na FB strani: https://www.facebook.com/YounGREENtrepreneurs.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings