Znak kakovosti

Kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke z območja Srce Slovenije nagrajujemo od leta 2016 z znakom kakovosti. Od leta 2023 pa z znakom nagrajujemo tudi vodena (turistična) doživetja. Posebna oznaka – srček kakovosti – na izdelkih in storitvah predstavlja dodano vrednost, ki gradi trajno zaupanje potrošnika v naše izdelke in doživetja. Označba kakovosti potrošniku olajša nakup, saj zagotavlja, da je izdelek oziroma storitev, ki jo iščejo na najvišji kakovostni ravni. Blagovna znamka izraža tudi, da določen izdelek prihaja z območja Srce Slovenije.

Za pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije lahko kandidirajo ponudniki iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Šmartno pri Litiji.

Doslej je potekalo pet ocenjevanj: 26. aprila 2016, 15. junija 2018, 5. aprila 2019, 15. oktobra 2020 in 15. oktobra 2021. Šesto ocenjevanje je potekalo 13. oktobra 2023 in 3. novembra 2023.

Strokovno komisijo, ki odloča o podelitvi certifikata kakovosti, sestavljajo različni strokovnjaki, ki se vključujejo glede na kategorijo ocenjevanja. Sestavljajo jo:

  • priznan kuharski mojster in kulinarični inovator Franc Jezeršek,
  • priznana ocenjevalka senzoričnih značilnosti živil na nacionalnem nivoju mag. Marlena Skvarča,
  • priznan etnolog in predsednik Komisije za rokodelstvo dr. Janez Bogataj,
  • direktorica turistične agencije mag. Ilona Stermecki,
  • direktorica MPIK, management projektov in konzalting Dunja Koren,
  • svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva dr. Tanja Lešnik Štuhec,
  • oblikovalec Matej Zupančič.

Strokovna komisija je do zdaj pravico do uporabe znamke podelila 338 prehranskim in rokodelskim izdelkom, 69 ponudnikov.

Prejemniki so certifikate prejeli na slavnostnih podelitvah 27. maja 2016 na gradu Bogenšperk, 30. avgusta 2018 v samostanu Mekinje, 17. junija 2019 v Erbergovih paviljonih v Dolu pri Ljubljani, 29. avgusta 2020 na gradu Tuštanj v Zgornjem Tuštanju pri Moravčah in 10. maja 2021 v Mestnem muzeju Litija. 7. decembra 2023 je potekala podelitev certifikatov šestega ocenjevanja v samostanu Mekinje.


Seznam prejemnikov certifikata KBZ Srce Slovenije:

Seznam certificiranih izdelkov in vodenih doživetij: 

SORODNI PROGRAMI

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings