MICROFUTURE

Storitve in podpora na področju mikro-financiranja

Trajanje projekta: prva faza: 1. 3. 2023 – 28. 2. 2023, druga faza: 1. 3. 2026 – 28. 2. 2027, zaključna faza: 1. 3. 2023 – 31. 5. 2027
Program: Interreg Europe
Vodilni partner: Regional Intermediate Body of European Programs Human Capital Bucharest Ilfov Region (OIRBI, Romunija)
Partnerske države: Italija, Slovenija, Švedska, Francija, Španija, Romunija

Osrednje teme razvoja Evropske Unije so ustvarjanje novih delovnih mest za ranljive skupine, ustanavljanje in nadaljnji razvoj mikro, malih in start up podjetij, predvsem s področja zelenega podjetništva, ter spodbuditi ponovno rast po situaciji, ki sta ga ustvarila Covid-19 in ekonomska kriza. Projekt Microfuture se želi spopasti z zgoraj naštetimi izzivi, s pomočjo svetovanj in nudenja praktičnega znanja s področja mikro-financiranja vsem zainteresiranim ranljivim skupinam in podjetnikom. Z željo po spodbujanju podjetništva, promovira mikro-financiranje v šestih evropskih regijah in spodbuja lokalne deležnike v omenjenih državah članicah Evropske unije.

Cilj projekta je z med-regijskim sodelovanjem prepoznati dobre prakse držav članic Evropske unije, ki sodelujejo na projektu in izboljšati inštrumente politike s področja mikro-financiranja.

Kot rezultat projekta se predvideva večjo usklajenost strukture upravljanja politik na tem področju z obstoječo Kohezijsko politiko PO4, ki se zavzema za bolj socialno naravnano Evropo in Agendo 2030, ki se zavzema za trajnostno, zeleno podjetništvo in nova zelena delovna mesta.

Razvojni center Srca Slovenije v projektu MICROFUTURE vodi delovni paket projektnega vodenja, vključno s komunikacijo in diseminacijo in tako skrbi za širšo promocijo projekta. Naša SPOT točka bo s projektom pridobila novo razsežnost in se okrepila tudi na področju svetovanja iz mikro-financiranja.

Spletna stran projekta:

Facebook stran:
Twitter:

SORODNI PROJEKTI

Napišite oceno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings