MICROFUTURE

Storitve in podpora na področju mikro-financiranja

Trajanje projekta: Prva faza: 1. 3. 2023 – 28. 2. 2026, Druga faza: 1. 3. 2026 – 28. 2. 2027

Program: Interreg Europe

Vodilni partner: Regional Intermediate Body of European Programs Human Capital Bucharest Ilfov Region (OIRBI, Romunija)

Partnerske države: Italija, Slovenija, Švedska, Francija, Španija, Romunija

Opis projekta:

Osrednje teme razvoja Evropske Unije so ustvarjanje novih delovnih mest za ranljive skupine, ustanavljanje in nadaljnji razvoj mikro, malih in start up podjetij, predvsem s področja zelenega podjetništva, ter spodbuditi ponovno rast po situaciji, ki sta ga ustvarila Covid-19 in ekonomska kriza. Projekt Microfuture se želi spopasti z zgoraj naštetimi izzivi, s pomočjo svetovanj in nudenja praktičnega znanja s področja mikro-financiranja vsem zainteresiranim ranljivim skupinam in podjetnikom. Z željo po spodbujanju podjetništva, promovira mikro-financiranje v šestih evropskih regijah in spodbuja lokalne deležnike v omenjenih državah članicah Evropske unije.

Cilj projekta je z med-regijskim sodelovanjem prepoznati dobre prakse držav članic Evropske unije, ki sodelujejo na projektu in izboljšati politike s področja mikro-financiranja.

Socialno bolj ogrožene skupine, kot so mladi, ženske, brezposelni posamezniki, invalidi in starejši, imajo odlične poslovne ideje, ki pa jih sami težje uresničijo zaradi pomanjkanja sredstev in znanja s področja pridobivanja finančnih sredstev. Verjamemo, da te skupine potrebujejo le več podpore v začetnih fazah zagona svojega prvega podjetja ali pri nadaljnji uspešni širitvi. Z nudenjem storitev in znanja s področja mikro-financiranja bomo takšne ogrožene skupine lahko ustrezno motivirali in podprli.

S projektom bomo še dodatno podprli cilj razvoja mikro-financiranja v lokalnemu okolju, ki ga spodbuja tudi Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.

Razvojni center Srca Slovenije v projektu MICROFUTURE vodi tudi komunikacijo ter tako skrbi za širšo promocijo projekta.

S pomočjo delavnic, seminarjev ter uspešnih prijav na razpise s področja mikro-financiranja bomo pripomogli k hitrejšemu okrevanju mikro, malih in start up podjetij, predvsem s področja zelenega in digitalnega podjetništva. Ker si nenehno prizadevamo podpirati podjetniško živahnost v našem lokalnem okolju, bo SPOT točka s projektom pridobila novo razsežnost in se okrepila tudi na področju svetovanja iz mikro-financiranja.

Spletna stran projekta: https://www.interregeurope.eu/microfuture

Facebook stran: https://www.facebook.com/microfuture.interregeurope

SORODNI PROJEKTI

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings