G8: Pustolovski vzponi v središču Slovenije

IZHODIŠČE

naslov

Valvazorjev trg, Litija

GPS

46.056446846038, 14.830298205218

Trasa: Litija–Svibno–Konj–Vače–GEOSS–Slivna–Gabrje–Limbarska gora

VIŠINSKI PROFIL POTI

Razdalja 35,5 km | Čas 3 h | Višinska razlika 1,120 m | Zahtevna | Asfalt, gozdna pot in makadam

Pot začnete na Valvazorjevem trgu v Litiji. Zapeljete se čez savski most in naravnost po železniškem nadvozu, nato pa v prvem križišču zavijete desno mimo nogometnega igrišča in levo navzgor. Na koncu asfaltne poti se začnete vzpenjati po kolovozu, pri čemer vas vseskozi spremljajo table gozdne učne poti.
Ko pridete do klopi pod Strešnim vrhom, se spustite proti severovzhodu za nekaj deset metrov, potem pa zavijete ostro levo na prečko, ki vas okoli Strešnega vrha pripelje na grebensko pot. Ta se spušča proti prevalu, kjer prečkate cesto Hotič-Ponoviče. Vzpenjate se proti zaselku Konj in potem po gozdni cesti mimo Kržaca, dokler ne pridete v Ržišče. Tam se priključite na lokalno cesto, ki vas pripelje skozi Vače na GEOSS. Od tam se po cesti ali planinski poti vzpnete na Zgornjo Slivno. Sledite oznakam za vrh Slivne oziroma Pinkelj Turn. Do vrha vodi odcep, za kar boste porabili 15 minut.
Nadaljujete naprej po kolovozu, ki se spusti v Spodnjo Dobravo. Čez Zgornjo Dobravo pripeljete v Mošenik in Gabrje pod Limbarsko goro. Med Gabrjami in kmetijo Zore lahko sledite planinski poti, ki pelje po kolovozu, ali pa greste naokrog po cesti.
V Vodicah zavije cesta levo, vi pa greste naravnost po kolovozu, kjer sledite oznakam za planinsko pot. Te vas pripeljejo na Limbarsko goro.

ZANIMIVOST

Pustolovski park GEOSS se nahaja v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije. Namenjen je zabavi in preizkušanju spretnosti otrok in odraslih. Ponuja pet plezalnih poti različnih težavnosti, ki so postavljene na višini med 1 in 11 metri med drevesnimi debli in krošnjami. V parku se boste lahko s tal dvignili med drevesne krošnje in se odpravili na pravo pustolovščino med drevesi.

Ostale gorske kolesarske poti

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings